Toner High, Bye Bye Zai Zai

thc-bye

Toner High is de Voorganger van Choco. Na een periode in Den Haag keerde ik terug naar mijn oude nest. Het muziekhuis in Leiden. Hier betrok ik een oude oefencabine en begon met produceren. Regelmatig nodigde ik iemand uit om een partij in te spelen. Ik plukte ze dan uit de comfortzone van de ‘bovenbar’ en trok ze het stonerdisco universum in. Gaandeweg vormde zich een band. Arjen op drums, Gertjan op bas, Thomas op gitaar en ik op zang. De arangementen vroegen om nog een gitaar. Willem vergezelde ons. Nog een stem. Daar was Marlon.

Met dit materiaal werd er een vinyl geperst. Aan 1 kant bespeelbaar. Een jaar verdriet gevangen in 20 minuten op 33 toeren. Deze is uitverkocht, dat was makkelijk want er waren maar 200 geperst.

De beste herinnering heb ik aan ‘Goede Reis Latie’. Een waardig afscheid voor een gestorven vriend. Spontaan opgenomen terwijl we ladderzat ons verdriet weg dronken